Моята снимка
Центъра за изкуства и обучение към Отдел "Култура" на Община Пловдив е създаден през 2002 г. Той обединява структурите, школите и съставите на Градския дом на културата, Младежкия дом, Студентския дом и Дома за детско творчество. Основните направления в дейността на Центъра са организиране на културни прояви и фестивали, художествено-творческа дейност, обучение и възпитание чрез изкуството, подпомагане на професионална творческа дейност, съвместна дейност за създаване и реализация на продукти в духовната сфера. Към Центъра принадлежат състави и школи, представляващи основните видове изкуства - музика, танц, театър, литература и изобразително изкуство. Повечето от съставите от дълги години са активни участници в културния живот на Пловдив, като някои от тях са и емблематични за града ни и са носители на множество награди от национални и международни прегледи, конкурси и фестивали.

Направление "Хореография"


Балетно студио "Буратино" с балетен педагог Маша Иванова - изучава се ритмика и пластика, класически, исторически, характерни и други танци. Възраст - от 5 до 18г.

http://www.buratinoballet.com/



  • Студио за джаз танци с ръководител Желка Табакова - изучават се техниките на джаз танца. Възраст - от 13 до 25 год.


  • Клуб по спортни танци "Флейм данс" с ръководител Пламен Балабанов - изучават се латиноамерикански и стандартни танци. Възраст - от 6 до 18 год. моб.тел. 0888 687727


  • Фолклорен танцов ансамбъл "Дилянка" с ръководител Мария Кьосева - без ограничение на възраста моб.тел. 0888 447839

  • Детско-юношески фолклорен ансамбъл "Синчец" с ръководител Гергана Енева - Възраст - от 6 до 16 год.


  • Ансамбъл за български народни танци "Гео Милев" с ръководител Мартин Мочков - Възраст - над 16 год.


  • Арменски танцов състав "Гарабнер" с ръководител Армине Марукян моб.тел. 0885 637518